Вдягну найкращі серед слів
я на вуста в цю ніч жадану.
Такою буду, як хотів,
а я боялась…
В ніч цю стану
смачною, начебто вода,
що вгамувати вміє спрагу,
немов розкута вереда,
що не віддасть твою увагу
ні розгалуженню тепла
від літніх променів пестливих,
ні ночі, що тебе вела
стежками мрійних снів грайливих,
ні жартам друзів, ні рідні,
ні навіть матері…
Потому…
як стихнуть тіні на стіні,
твою позначивши утому,
і просочиться тиша в дім,
яку гойдатиму на віях,
щоб ти спочив передусім
і відновився у надіях…
Спинися, тише золота!
Дай нам нажитися тобою.
Слова найкращі на вуста
вдягну…
опісля,
мій герою.