Перше вересня. Клени простелять
Оксамит килимів, що не згас.
От би взяти сьогодні портфеля,
І побігти до друзів у клас
Вчителям дарував би букети
Із троянд, як робив зазвичай.
Тільки школа тепер – у планшетах,
Йде війна. Всі заняття он-лайн.
В день такий мрію я, ще дитина,
Про уроки та за́пал перерв,
Що війну Захисник наш зупинить,
І дзвінок на лінійку збере.
Поки ж в капцях сідаю до столу:
(І біли́зну до шафи затовк!)
З "Дядьком" Zoom-ом ледь сон побороли,
Звук і камера. Тихо… Урок.