між хризантем,
що цвітуть на подвір`ї, –
як у відкритому космосі…
хризантеми
свідчать про вірність,
і означають осінь
хризантеми
пахнуть землею свіжою
і полином,
витончено й віддалено,
як Мартіні Б`янко –
романтичне легке вино
у хризантем,
як у японських жінок,
погляди
ледь розкосі
порозсівала зоряно
імператорські нагороди
на подвір`ї осінь
скоро холодні дощі
обсиплють монети-емблеми
і живі ордени Хризантеми –
осені нагороди найвищі –
алмазами
крупними
беріть, хто хоче,
емблеми і ордени,
чіпляйте на лацкани,
просиляйте в петлиці
відзнаки осені-імператриці
хризантеми,
як ми, –
серед страхіть війни
кивають віночками
розмаїти-ми…
і так –
впритул до зими
24.10.2024
*Хризантеми мають багато
символічних значень, зокрема
хризантема є одним із
символів Японії. Хризантему
традиційно зображають на монетах
і емблемі імператора Японії,
а одна з найвищих нагород країни —
орден Хризантеми (Вікіпедія).
Магічний вірш. І дуже цікавий. Те які ви використовуєте порівняння створює атмосферу містики і незбагненності. Так і віриш одразу у сповненні власним життям квіти Хризантеми, так і створюється враження, що їм багато про що було б розсказати. З повагою.