ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ У КУСІ
Є киця Куся в Ігоря й Мартусі –
Кругла і біла, як вишневий цвіт.
Сьогодні день народження у Кусі.
Приготувала мама їй обід:
Бульйон на лапках курячих зварила
І запекла в духовці рибу хек.
Мартуся м’яту киці подрібнила
І яблуко порізала туге.
Ігор потер спаржу і моркву Кусі.
Татусь їй сир із молока зробив.
Спекла з печінки курки торт бабуся.
Дід киці мишку-забавку купив.
Сіли за стіл всі. Й Куся в крісло сіла.
Гостилися. Смачне ж усе – ням-ням!
До всіх тулилась киця, як поїла.
А потім танцювала з мишеням.
КИЦЯ, КРОЛИК І БАБЦЯ
У бабусиній світлиці
Мешкала руденька киця.
А ще кріль в ній жив малий –
Блідо-сіро-голубий.
Кріль та киця не мирились –
То сварилися, то бились.
Та бабуся їх здружила!
Курточки обом пошила,
Щоб не мокнули малята,
Як підуть у дощ гуляти.
Клітку кролику придбала.
Килим киценьці зв’язала.
Годувала добре їх.
Гладила, це їй утіх
Додавало і тваринам,
Гнало чорні з дум хмарини.
Бабця ки… і кро… любила.
Киця їй масаж робила.
Кріль їй ноги взимку грів.
В мирі всі жили, в добрі!
Прим.: ки… - киця, кро…- кролик.