КОЗЛИК БЕКА
Козлик вранці зачесався
І до яблуньки подався.
З’їв три яблука, що впали,
Як вітриська їх зірвали.
Потім влігся біля тину,
Мав на це одну причину.
Захворів? Зледачів? Свято?
День народження в козляти!
Бабця Беку привітала –
Дзвін новий подарувала.
Дід нарвав кропиви в лузі,
Зготував для Беки смузі.
Й онучата не дрімали,
Козлику трави нарвали.
Усміхнувся Бека, встав.
- Дякую! – усім сказав.
ДИНОЗАВРИК І ЦИФРА 1
Динозаврик Ящурин –
Мами Ящі славний син,
З’їв лимон і мандарин
І почав цифру один
Вчити з татком. П’ять годин
Вчив її без відпочин.
Зрозумів, що є одна
Куля в нас – ота, земна,
Й сонечко одне у нас,
І один є місяць-ас
Поміж тисячами зір,
Які темінь труть до дір.
Ще помітив Ящерин,
Що у нього хвіст один,
Ніс один й язик – м’як-м’як,
І живіт один – кругляк,
Одна мама, один татко
Й він – одне їхнє дитятко.