Добро творити – нелегка наука,
Лише єдиний вчинок – не добро,
Чекати похвалу з завзяттям крука,
Аби приклеїть ще одне тавро?
Добро творити – це не випадковість,
Крутий і кам’янистий довгий шлях,
Аби дізнатись: є у тебе совість?
Чи лиш обгортка блиску на шпилях?
Закон життя: для всіх - чеснот не стане,
Гірка буває плата за добро,
Ще твоє «добре», є комусь «погане»,
Таке, що аж вип’ячує нутро.
Мораль така: живіть з добром у серці,
Робіть добро для себе, а для всіх,
Коли тебе підтоптують під берці,
То навіть огризатися не гріх.
Змінити світ хотіли всі від разу -
Та не вдалося, як тут не крути…
І не забудь таку розумну фразу:
Як поруч добрі – то будь добрим ти.
14.11.2024 (Інна Рубан-Оленіч)