"Добридень !" -
експерти
Науменко - Соколенко * -
" "Ь" -
Утрати
катастрофічні...
робімо,
аби
їхнє
ненаситне
століттями
"ь"
капітулювало
остаточно..."
гідно
обрій
реагує,
а
дійсність
інтригою
обпечеНА.
* Віталій Науменко та Наталія Соколенко - провідні радіоведучі Першого каналу Українського радіо.
Українське радіо почало працювати 16 листопада 1924 року в Харкові і належить до одного з найперших мовників Європи.
Саме цього дня о 19 годині в ефірі прозвучало хриплим голосом техніка (навіть диктора ще не було) : "Алло, алло, алло. Всім, всім, всім. Говорить Харків, перша українська радіостанція".
Регулярні передачі почали транслюватися вже з 1925 року.