Бряжчать кайдани Українського народу...
Зуби цокотять від Соловків...
Пухнуть білі тіла від голодомору...
Всохли руки, що тяглись до колосків...
Заслання, геноциди, тюрми,
Катівні, морок, війни, страх,
Зґвалтування, вбивства і тортури,
Благословення "на смерть" у псалмах...
Викрадення дітей, людей, знущання,
Хімічна зброя і пекельний вогонь...
Немає ілюзій, немає прощення.
Тягнуться в небо мільйони долонь...