Хав’єр Солана...
Це – постать незнана.
Він найрозумніший
Вкраїнський шпигун.
Він жив у Брюсселі,
В казенній оселі,
І все роздивлявся,
Мов з лісу чаклун.
Розвідники знають:
Їх завжди шукають,
І рано чи пізно
За шкірку візьмуть.
Його ж не узяли:
За мить до провалу
Устиг маскувальну
Сорочку обуть.
Сорочка-вовтузка,
На шиї мотузка
І трохи розірвана
Між лопаток;
Бельгійці, ну звісно,
Подумали: Крішна!
І нишком до Франції
Дали квиток.
І ось він у Страсбурзі
Лапки смокче жаб’ячі,
Впаде щось під стіл –
Не зирне, не моргне.
Згадає цілунки
Своєї пластунки
І тихо поцмулить
П’янке каберне.