На небі місяць сяє.
Блідим своїм обличчям
Свій біль він виражає.
До себе зорі кличе.
А зорі посміхаються
У відповідь йому.
Чому ж його лякаються?
Скажіть мені, чому?
Чому ж не підпливають
Вони до нього ближче?
Мабуть, вони вважають,
Що смутком він їх знище.
Ой зорі мовчазні,
Вам важко зрозуміти
Його думки сумні -
Не може він радіти.
На небі місяць сяє.
Він одного бажає,
Щоб був хтось біля нього.
На когось він чекає...
В цей час хтось споглядає
Десь місячну дорогу.