Чіпляйся за життя, не падай, не здавайся!
В безоднях вогко й нудно, завжди холодний чай..
Вдихай на повні груди, не горбся, розпростайся,
Впивайсь без соломини, нехай ллється за край!
Кусай гілки, не інших, як падаєш до низу,
Тобі не злість, а воля треба, воля до життя!
І не соромсь ніколи підкидувати хмизу:
Нащо згоряти? Плекай же дружби багаття.́
А як уламками тебе придавлюють думки -
Пробач, спокутуй - лишень відкинь цього хвоста!
Минає біль та час і змінюєшся ти, тільки,
Одне запам'ятай: життя дається неспроста.