Живуть в незайманих лісах безмежні
Бразильські, ненажерливі до краю,
Еймури вільні й тонко небезпечні,
Уродженці рослинної савани.
Прийшовши із південних регіонів,
Схрестившись поодинці з диким світом,
З’єдналися у плем’ї беззаконня,
Жахаючу обставину створивши.
Здебільше схожим на тварин із хижих,
Людські індійцям не відомі честі,
Для них немає перешкод ймовірних,
Вони не відчувають біль у серці.
Живуть в незайманих лісах безмежні
Бразильські, ненажерливі до краю,
Еймури…
.../За романом Еміліо Сальгарі «Людина вогню»/...
(03.12.2011.23:15.№184)
Сумська обл.