1
Білий арієць на червоного арійця
В диму пожарів, ріках крові -
На трупах північноамериканці
Творили свій порядок новий.
Їх хмарочоси, Статуя Свободи
Над усім світом височать,
Тут у фундаменті – корінні народи
Кістками білими лежать.
Економічна і військова міць,
Всього світу інтелект зібрали,
То ж процвітає й міцно стоїть
Світова велетенська наддержава.
2
Маєш свою американську мрію,
Як справжній янкі ти живеш,
Саму демократичну ейфорію -
Кого куди захочеш – обереш.
Власність твоя для всіх священна,
Справедливість у судах знайдеш,
Власна зброя завжди заряджена -
Себе, родину, майно вбережеш.
Гордість за Вітчизну розпирає,
Зростає потужність і військова міць,
Десь права людини зневажають -
Ти зможеш захистити силоміць.
3
Чи просять, чи не просять, їм видніше,
Експорт демократії завжди велить,
Панамериканізм гегемонізмом дише,
Спішить свободу в світі боронить.
Направляють місіонерів й волонтерів,
Кредити банків заставляють брати,
Шлють консультантів – візитерів
Економіку чужу чим швидше доконати.
Коли такої демократії не сприймають,
Чи навіть виступають проти,
Тут спецслужби в гру вступають,
Державні здійснюють перевороти.
4
Сила завжди противить силу:
Економічні убивці, кілери, шакали,
Навіть коли країну зовсім захопили -
Тероризм у відповідь придбали.
Наводить він на гегемонів жах,
В напрузі світовій тримає,
Хочеш мати журавля в руках,
Від так й синиці вже не маєш.
Ідея світового панування вічна,
Світові імперії вже будували:
Гегемонізм, магічність і величність
Тут часто краху зазнавали.