на столах
із саморобних щитів –
кутя
між свічок просто неба зоріє…
у долонях київського Майдану –
Зе́рнятко народилось і зріє…
у долонях розкритих Майдану,
як у пречистому лоні,
у пере́співі різдвя́них дзвонів,
народилось Зерня́тко
і довірило себе людям,
як віфлиємське святе Немовлятко…
росте, теплом повста́нців зігріте,
Богоматері омофором укрите,
підошвами кованими не знищене,
героями-мудрецями,
усіма Святими Отцями
землі нашої–
молитовно-незримо захищене
Ірод –
кігтями і дзьобами,
кийками і пудовими кулаками
переслідує-палить, у обличчя людей б`є:
окрі́пнути Зе́рнятку не дає…
бережемо Зерня́тко,
як зіницю Небесного Ока,
денно-нощно стоїмо на сторожі –
лють Ірода
пекельно жорстока,
підступна і зловорожа…
нові виклики і загрози:
метеорологи
прогнозують морози –
Майдан потребує ліків, дров...
Совість, Гідність, Любов
08.01.2014
Щирі оптимістичні слова! Так, бережімо, плекаймо і не даймо згинути отому світлому духовному Зернятку, не зважаючи на ворожі підступи і погрози. В єдності сила народу. Сильний вірш!
дай, Боже, людям вистояти, не зламатися. Вірою своєю святою укріпитися. дружбою - збагатитися.
Валя Савелюк відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Майдан вистоїть... Зернятко стане колоском і засіється по всіх людських серцях - тоді вже - ніщо не застрашить і не понівечить... дякую Вам... такі щирі почуття гріють Майдан