Вірш - пісня присвячена народному хору нашого краю "Серпанок" , але хор припинив своє існування раніше ніж народилась пісня...
У серпневім Украінськім небі
Народилась новітня зоря
І Українські села почули
Чи то дзвін, чи то спів солов"я
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя
Немов струной дзвінкою
Летить Серпанка спів.
Неначе вишиванку
Сплітає пісня з слів.
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя
І в радості і в болі,
Як гідності зерня,
Як птах у чистім полі
Так пісня з вуст зрина
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя.
Ми словом чистим, гідним
Прославим рідний край,
Нехай звучить з вуст гімном,-
Ну ж бо, музико, грай!
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя
В моїй землі дарунках
І в щирості життя,
В весняних поцілунках,
У піснях сенс буття.
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя
Тож заспіваєм разом
Гімн райської краси
Щоб не згубити з часом
Зерня вогню в душі!
Пр-в
Серпанку мій, серпанку,
Це пісня солов"я
І разом із Серпанком
Співа Земля моя