Здибає мене хитре Мурло
І каже тихенько воно:
-Доній на Майдані не був,
А ти,- йому кажу,- там був?
Скривилось Мурло,заплакало:
-Ні, не було- проквакало.
-А звідки знаєш, де Доній бував?
Люди кажуть, мені хтось сказав.
І надалі лепече воно:
-Доній не підтримує партії,
- А ти у якій партії?
Та я уже теє, не теє.
Кажу: А де раніше було?
-Та я на печі куняло,
Але я за порядок,
Щоб партії процвітали.
Скажу щиро отаким мурлам:
Не вам судити, не вам...
Олесь за свободу стояв,
Коли ще Союз не програв.
Руками граніт кришив,
Свободи день близив,
За мову горою стояв,
Позицію твердо тримав.
Доній політик від Бога,
Тримається свого порога.
І друзі у нього сміливі,
Правдиві усі, незрадливі.
Хай тішаться підлі за зраду,
Що Лесь не пройшов у Раду,
Програло від цього місто, країна,
Втратила Рада, Україна.
Олесь у політиці був, є і буде!
Він історію творити буде!
А ви, лжемовці, пройдисвіти,
Щезнете, як сонце волі засвітить.
1 листопада 2014 року Божого.