Щастя наше в слові – мир. В. Просто - вуйко
Із-за кордону Іван русоволосий,
А в очах блакиті - хижий жар,
Іде, і не промінням сяють роси
З кулемета коси – не стожар.
Тоді палає аптека, бібліотека,
Школа, хата і державна установа –
Пекуча спека для всіх це небезпека –
Це покоління війни зростає нове.
Та чи ж воно від цього горде,
Що шукає своє щастя молоде.
Озирнись, міркуй сусід-народе,
А то цей шлях до прірви заведе.
Хай хлюпочуть хвилі моря сині,
Гогочуть́ діти, в полі бригадир
З людьми – не бомбардир в країні –
Бо це щастя наше в слові – Мир.
Литва. 2014-08-14