Задумайся, скільки грошей ти викидаєш в клубах,
Скільки на марно витратив свого життя,
Скільки разів ти падав й прокидався в клумбах,
Бо напивався просто так до забуття.
А в цей момент, десь на межі добра і зла,
На сході спільної для нас країни
Сидить одноліток тобі, але уже солдат
Й ціною власного життя боронить рідну Україну!
Він не гуляє так, як ти, щодня по п'янках,
Не спить, як ти, в м`якій зручній постелі.
В нього на день один пайок й водиці склянка,
Твердий матрац й холодне небо заміняє стелі.
У вас в обох в руках смертельна зброя:
У тебе чарка, в нього автомат і допомога брата.
Та є відмінність: в тебе ворог - це твоє здоров'я,
У нього - терористи, українофоби, вата.
Просто задумайся, на що життя пускаєш своє,
У що зведе тебе твоя крихка дорога,
Бо він повернеться до дому переможцем зі званням Героя,
А ким лишатися тобі - твій вибір: совість чи твоя знемога.