Присвячую пам’яті Героя Небесної сотні, учителю фізики Старокостянтинівської гімназії Хмельницької області Бондарчуку Сергію Михайловичу, який загинув на вул.
Інститутській у Києві 20 лютого 2014р. Учитель року 2013року. Герой України (посмертно).
Гімназія…
Мов джміль, прогув дзвінок:
Урок із фізики
у класі має бути…
Та за дверима
не почувся крок,
Такий знайомий,
звичний, незабутній.
Він не прийшов…
Не відпустив Майдан…
І гімназисти,
ніби оніміли.
Свого учителя
з них кожен ізгадав.
Його чекали,
поки й не стемніло.
Двадцяте лютого –
це роковий був день –
Для нього на землі цій
став останнім.
І сонце вже
для нього не зійде,
Й не посміхнеться
звично він устами.
Не просто фізик він –
учитель по життю –
Не міг стояти
осторонь, в безпеці,
Коли у владі
стільки вже катюг,
Коли й його
потрібні були плечі.
Сьогодні –
України він Герой,
А все життя ж бо
був інтелігентом,
Стояв за Правду,
Волю, за Народ
І втрапив із Майдану
у Безсмертя.
22.12.2014.
Ганна Верес.