Ти знаєш, як це - чекати?
Ти знаєш, що значить "кохать"?
Ти знаєш, як то - дізнатись
Як у небі вільно літать?
Ти знаєш, як це - побачить
Його чи її між людей?
Ти знаєш, як то - пробачить
Усі глибИни очей?
Ти знаєш, що то - вивчати
Всі контури посмішки й губ?
Ти знаєш, як це - почути
Крізь гул лише серденька стук?
Ти знаєш, що значить "тонути
у пахощах трав і зірок"?
Ти знаєш, як це - відчути
На обличчі вітра танок?
Ти знаєш, як це - шукати
В безкордонній темряві рук,
За них безсило хапатись,
Бо дають тобі сили на рух?
Ти знаєш, як це - упасти,
Діставшись вершини гори?
Ти знаєш, як знову піднятись
І далі упевнено йти?
Ти знаєш, як то - купатись
В бездонній тиші німій?
Ти знаєш, як то - губитись
В юрбі, де ти просто не свій?
Ти знаєш, як це - знаходить
Усе, що так довго шукав?
А знаєш, як важко втрачати
Усе, що колись таки мав?
Ти знаєш, як бути розбитим?
Ти знаєш, що значить "блукать",
Сидіти горем убитим
І цілі ночі не спать?
Ти знаєш, як бути вільним
І не піддаватись юрбі?
Ти знаєш, що значить "сильний"
І ще "до останнього йти"?
Ти знаєш, що значить "надія"?
Ти знаєш, що значить "життя"?
Ти знаєш, що таке "мрія"?
Ти знаєш, який сенс буття?
Ти знаєш, як це - прожити
Життя не своє, а чуже
І все оте перетерпіти
Веселе, а також й лихе?
Чи, може, ти знаєш як жити?
З минулих життів не забув?
Ніколи не треба судити -
Ти на місті інших не був.
16-18.02.2016р.
ID:
753501
Рубрика: Поезія, Iнтимна лірика
дата надходження: 03.10.2017 13:20:52
© дата внесення змiн: 03.10.2017 13:20:52
автор: Prosto Vilna
Вкажіть причину вашої скарги
|