НА СВЯТ ВЕЧІР ДО МАМИ
Мамина світлиця прибрана вишитими рушниками
із далеких країв по урочистому зустрічає внуків дітей,
під вікном різдвяна квітка пломеніє пелюстками
і святвечір, відкрито двері для колядників гостей.
На святковім столі застелена біленька скатертина
немов у квітучому полі цвітуть сині волошки у житі
у підсвічнику горить свіча віддає тепло для родини
і перед вечерою згадуюють мертвих у щирій молитві.
У надвечір'я ,зійшла зоря заграли ангели дзвоном...
господар заносить дідуха благословляє усіх у хаті,
Христос родився!!!-Славімо його! відповідають хором,
під обрус кладуть сіно, а солому встеляють по хаті .
Пахне дванадцять страв далеко ...ще із порога,
голубці із картоплею, вареники і паляниця...
риба, квасоля, огірочки і смачна кутя медова-
часник ,щоб були здорові і желе солодка суниця.
Яка то радість, заколядувати у великій родині !
тисяч зір із місяцем у шибці слухають коляду...
за вікном, тріщить мороз, падає сніг, хуртовина...
витає, вертеп Ісуса і несе радіть у душу твою.
М .ЧАЙКІВЧАНКА.