На планеті у різних країнах
Живуть саме такі люди як я –
Страждають вони у Знання стінах,
Бо доля/самотність їх мовчазна.
Вони немов нервова система
Людства, що в борні звитяжно горить,
Давно щільно палає дилема:
Зло/Добро б’ються давно і в цю мить.
Мракобісся, деспотія, рабство –
Фізичне, духовне і моральне,
Жлобство, суцільне нагле нахабство –
Зло є тотальне, фундаментальне.
Знання, свобода, демократія,
Толерантність і щирість глибинне,
Радість, щастя, життя ейфорія –
От що в супротиві Злу єдине.
А ті, що це чують/бачать/знають,
Пливуть нібито над боротьбою,
Вони завжди страждають, ридають,
Вони над боротьбою шугають,
Адже вони лише доглядають
І долю свою не оминають,
Хоч ридають завжди над юрмою…
02.02.2018
К.