Христос Воскрес! - душа радіє,
Лиш та, в якій Господь воскрес,
Яка із Богом жити мріє
Й шукає стежку до небес.
Яка насправді Бога знає,
Зустрілась особисто з Ним,
Та щиро інших привітає
Зі святом справді неземним.
Хто ж прикіпає до земного,
Хто не пізнав любов Христа.
Наїдки і напої в того
Сквернять і душу, і уста.
Тоді вітаються бездумно,
Говорячи:"Христос Воскрес!"
Святкують, ще й настільки шумно,
Що гул несеться до небес.
Та не святять ім'я Господнє,
Віддавши всю хвалу Творцю.
Одумайтесь! В цей день сьогодні
Не тіште плоть свою оцю.
Дайте Ісусу в серці місце,
Щоб Він насправді там воскрес.
Може й не буде часу більше,
І де ж ти вічність проведеш?
Минуть і яйця, і ковбаска,
Минуть напої всі хмільні,
Лиш наш Христос - то справжня Пасха,
Він пробуватиме всі дні.
У кого серденько пустує,
Цей день для вас. Христос Воскрес!
Він бачить кожного і чує,
Його любов не має меж.
Він так радіє, що сьогодні
Ти двері серця відчинив,
Що кличеш тут ім'я Господнє.
Покайся! Він тебе простив...