Серпень щедро дарує тепло,
Огортає нестерпна спека.
Домолочують хліб за селом,
До обжинків ще так далеко.
Кукурудза струнка ще стоїть,
Розпустила невинно коси.
А в ярах і долина – кругом,
Буйні трави безжально косять.
Ранні яблука впали в саду,
І своїм ароматом п»янять.
А он ластівка, в всіх на виду
Научає пташаток літать.
Серпень дивом чарує всіх нас,
Заворожує квітів красою.
Наполоха дощами не раз,
І постукає в двері грозою.
І напоїть в ранкову росу
Спориші, що прослались від хати.
І вітрами причеше косу…
І краси його – не передати
03.07.2018р