Десь ходить, блукає,
Чи стежку питає,
Знайшовши трішки часу для себе,
Іде він життям просто неба....
Сховавшись тихенько,
Радіє живенько,
Вдихаючи осінь по повнії груди,
Життя б'є струмком, життя попереду буде...
Летить десь у вирій,
Час невловимий,
Залишивши ключ нам на згадку,
Життя коригує і робить закладку....
Час зупинитись,
На землю спуститися,
Зловити хмарину,
А може й створити нову родину?..
Господар -- на власному полі,
Що ти посієш -- збереш вкінці долі...
Зів'єш ти гніздечко,
Чи викинеш в світ щастя вуздечку?...