В єдності сила народу —
Боже, нам єдність подай. (слова молитовного піснеспіву)
Дай Боже нам усім збагнути,
Нутром відчути хто наш ворог.
На манівці не повернути,
Завжди сухим тримати порох.
У нас є шанс і в нас є віра,
Незламна воля наче криця.
Добити в його лігві звіра
Є порох в нас, в порохівницях.
У нас є мрії, є завзяття,
Хоробрість, сила і звитяга.
Тож не купіться тільки браття
На обіцянки чи варяга.
Ми тільки вийшли на дорогу
І твердь відчули під ногами.
За єдність помолімось Богу,
На цім шляху щоб був він з нами.
Шлях нелегкий, тернистим буде
Лиш той хто йде його здолає.
Терпіння майте й розум люди,
А Україна – порох має!
Щоб працювати для єдности, потрібна велика душа і великі зусилля, тоді як для роз’єднування і розбрату досить поганого настрою.
Євген Сверстюк
20. 01. 2019 р.