Не повертай того, що втратив, –
То досвіду життя плоди,
Хоч в халепу, чи безодню втрапив,
Але старе життя в майбутнє не веди.
Не відвертався від людей в негоду,
Чи в моральної кризи час,
Розділи своє життя й пригоди
З тими, хто отримав шанс.
Отримав шанс на вічність почуттів,
Котрі палають під дощем, чи снігом,
Які не згаснуть в обіймах чорних снів
І не називають твоє серце лігвом.
Не озирайся на вигуки лихі й образи,
Не зупиняйся із-за їх контексту, –
То пусті й бездонні фази,
Накиданого бездумно тексту.
Не здавайся, буде різне у житті,
Потерпи, лиш в цьому суть,
І кожний день на самоті
Помри і будь.