Блукаючі вислови між людей,
Чи це є мудрість істинна?
Прилипають думки наче клей,
Кожен вірить їм віддано.
Хто створює кути бачення?
Що стане новим афоризмом?
Чи має для когось значення
Як боротися з песимізмом?
Як знаходить відраду в цитатах,
Що комусь колись наболіли?
Та не хоче ніхто і знати,
Як заховалася правда уміло.
Прислів’я пережИток старовини
Чи життя нашого основа?
Думки філософів – з глибини,
мудрість народна – предків розмова.
По краплині вбираємо істину,
Відсіваєм зерно від полови.
Нам майбутнє і досвід покажуть
Кому вірити можна на слово.