Про що він співає, цей вітер,
Про що ж його дивні пісні?
Де він відшукав таких літер,
Які невідомі мені?
Які поскладав із них звуки,
Складні і не дуже слова?
В них чується радість і мука,
Та й плаче це він, чи співа?
Чи з горя лама вербі руки,
Чи з радості в поле біжить?
А може боїться розлуки,
Яку важко так пережить?
Кого він так жалібно кличе,
Й летить - сніг угору здійма?
Мов зранена чайка кигиче,
Чому, що минає зима?
В може радіє від згадки –
Що мариться , ніби вві сні.
Що він поспіша мимо кладки,
На зустріч красуні весні.
24.02.2020 р.