Життя
Не простий життєвий шлях,
адже всюди сліпота,
та на щастя є ще в снах
мила серцю теплота!
Скрізь в житті чекає сум,
де б не був і ким не був,
поки світла власних дум
не побачив, не відчув!
В когось нині є сім'я,
в когось — тиша й самота,
хоч однакове ім'я,
але різна пустота!
В когось гроші — це мета,
в когось — діти й власний дім,
тільки не любов свята,
від якої добре всім!
Життя таке, яким його бачиш,
життя таке, яким його хочеш,
бо які твої думки,
так і жити будеш ти!
Життя таке, яким назвеш,
бо що посієш — те й пожнеш,
тож будь людиною щомиті,
поки роки ще не прожиті!
Віктор Цвіт 27.03.20