Загубилася дитина…
В прохолоді кілька днів.
Наче зрізана стеблина…
- Наче в лихо хтось завів!..
Не торкнулось щастя долі…
Очі тре долонечка...
- Відчай ранить, як ніколи…
не зігріту донечку!..
Як померла рідна мати
в дівчинки-сиріточки,
Не потрібна стала хата...
- Що ж робити крихітці?!
Вітер дерево хитає…
Гнув, ламав тополечку!..
- Та й листочка не зриває!
Є незламні долечки…
То ж знайшлося янголятко!
Зрізана стеблиночка...
Лиш... друга мале дитятко
обнімає жіночка.
1993 г.
Фото з інету.