Проймає березень холодними вітрами,
Батожить землю снігом і дощем
І сіре небо, понад головами,
Геть затягнуло дощовим плащем.
Йому на зміну, дуже неквапливо
Ступає квітень, ніби крадучись,
Несе з собою ті ж холодні зливи
І навіть сонце заховав кудись.
Кошлаті хмари, мов свинцем налиті,
Обвисли геть, торкаючись гілля,
Приносять нам нудні дощі у ситі,
А то і снігом сипоне з бриля.
Не квітне квітень цвітом розмаїття,
На травень вже це дійство припаде.
Чекає все давно тепла, поліття,
Що він весну нарешті приведе.
30. 04. 2021 р.