Осінь - остання вечірка природи.
Причепурились дерева зрання:
Сукні святкові з цієї нагоди,
І капелюшки - у тон до вбрання.
Вальсом кружляють по паркам та скверам,
Б'ють каблучками асфальт без жалю,
Голову кружать своїм кавалерам,
І обіцяють їм вірність свою.
Ще один тур - і закінчаться грози,
Вже добігає вечірка кінця,
Вже на порозі - сніги і морози,
Стелиться листям святкове вбрання.
Хтось задрімає в обіймах туману,
Хтось помандрує з дощем до вінця,
Але сьогодні й мені на прощання
Вибери, Осінь, наряд до лиця...
06.10.22