Не буть Н І К О Л И тобі сестрою,
бо від ящика стала тупою!
Н І К О Л И не будеш ти братом,
бо став ти кремлівським катом!
І колись не були ми ріднею,
та не були ми Н І К О Л И нею!
Тартарія, москвія, росія,
Н І К О Л И ти не була месія.
Лише чулися квакання жаби,
болотний народ, тоді – андрофаги.
Гнобителька ти нашого роду,
славетно-козацького народу:
завжди людей, мову придавляла,
у сибірські тюрьми заганяла.
Н І К О Л И нам разом вже не бути,
тебе навічно нам всім забути!
Навіть свічок тобі – не поставим,
бо п р о щ е н н ю не буде підстави.
Будь проклята, расея, у віках
і заростай ізгоєм в бур’янах.
Н І К О Л И наш ч о р н ий біль не зникне,
до нього покоління – не звикне:
НІКОЛИ! НІКОЛИ! НІКОЛИ!
Поки Сонце світить й родить поле!!!
УКРАЇНА. Писано 14 листопада 2022 року.