Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: уляна задарма: Сценарій до курсу театральних постановок з дітьми, що мають вади розвитку. КАЗКОТЕРАПІЯ. - ВІРШ
Сценарій до курсу театральних постановок з дітьми, що мають вади розвитку. КАЗКОТЕРАПІЯ.
Як звірятка весну будили від сну.
На мить цей зал - театру храм)
Радієм щиро глядачам!
актори наші - супер клас! -
розкажуть казочку для Вас.
Поміж дерев мороз трісь-трісь -
Дрімав зимою скутий ліс...
Тепла і сонечка нема -
володарює скрізь ЗИМА!
- Берізка, дуб, вільха, сосна...
- Я тут назавжди головна!
Та день настав, коли ясна
в зимовий ліс прийшла Весна.
Музика, заходить ВЕСНА у вінку, кружляє, виходять діти-звірята, хоровод.
Виходить ЗИМА-Віка, звірята тікають.
- Не дочекатись вам весни -
Засни! Засни! Засни! Засни!
ВЕСНА засинає.( Сідає посередині сцени на який пеньок, заплющує очі)
ЗИМА йде геть.
Звірята виходять ( разом із МАМОЮ -Зайчихою, ВОВКОМ-татом, МАМОЮ-Білкою )
- Ой, що тепер нам всім робити?
- ВЕСНУ потрібно розбудити!!!
Повибігали тут зайці - відомі в світі стрибунці, давай стрибати, тупотіти ВЕСНУ щоб швидше розбудити.
Зайці стрибають, гупають, тупотять.
Стрибали - аж земля дрижить!
Дарма, ВЕСНА міцненько спить...
Аж де взялись - стрибнули з гілки
руденькі і завзяті БІЛКИ!
Гуртом порадилися трішки
І нумо стукать у горішки!
Білки стукають у горішки.
Горішків стук - сосна бринить!
Дарма, ВЕСНА міцненько спить...
Тут гострозубі і прудкі
Сіренькі вибігли ВОВКИ.
І почали як вовки вити
ВЕСНУ щоб швидше розбудити!
Вовки завили.
Допомагав їм вітер вить...
Дарма, ВЕСНА міцненько спить...
Мороз трісь-трісь, холонуть лапки...
Ой, зажурилися звірятка...
Аж тут цвірінь! - чудовий знак! -
в ліс повернувся красень ШПАК
Вибігає ШПАК, танцює, типу співає, лине звук щебету.
Так дзвінко пісенька луна! -
цвірінь! - ПРОКИНУЛАСЬ ВЕСНА!
ВЕСНА прокидається. Всі діти виходять на сцену, звучить веснянка, хоровод.