Коли волає телевізор
Про катастрофи на планеті,
Про епідемії та кризи,
І скорий енд, але не хеппі*,
Коли з екрану грізний фатум
Погрози сипле щохвилини -
Умить, чимдуж тікай із хати,
Мерщій біжи до магазину!
Знайшли дієвий порятунок
У провідних країнах світу:
Ти думаєш - набити шлунок?
Повчися у тямущих піплів*!
Бо громадяни з... недалечко,
Як увірвалася "корона",
Змели з поличок... ні, не гречку! -
Той самий виріб у рулонах.
Немов химерні білі гори
(Таких не видів сам Піка́ссо!),
Тягнулись люто й неозоро
Візки нав'ючені до каси.
Народна злість - велика сила!
"По два рулони пер капі́та*!"
Табличка гнівно сповістила
Про апогеї дефіциту.
І диво дивне: фатум грізний
Під тиском бюргерів незламних
Позадкував у телевізор,
Зітхнув послаблено з екрану -
І розчинився у новинах,
Що катастрофи - незабаром.
А на полицях магазинів
Замайоріли білі хмари.
Отож, із досвіду великих
Затям на за́раз і майбутнє:
Як підступає кінець світу -
Хапай бумажку всемогутню!
*happy end - англ.: щасливий кінець
*people (піпл) - англ.: люди
*per capita - з латини: "для кожної голови",
тобто на одну особу.