- Яких князів дочка ти, Україно,
І подвигом прославилась яким?
Чому з континентальної рівнини
Хизуєшся ти прапором своїм.
Які пісні тобі запали в душу,
Від кого свої звичаї взяла?
В які краї по морю і по суші
До друзів ти дороги протягла?
- Я з першими киянами своїми
Народжена на березі Дніпра.
Мені хрещений батько - Володимир,
А Ольга - моїх воїнів сестра.
Коли палили "відьом" на кострищі
І цар чужий вселяв в народи страх,
Мої князі з селянами на віче
Ішли при жовто-синіх прапорах.
Народ мій, дружелюбний, не співає,
Як їдуть по Берліну козаки.
В моїх піснях козачка виглядає
Коханого на березі ріки.
Я в порт чужий заходжу не фрегатом -
На березі посушливих земель
Чекають із Одеси азіати
Наповнений хлібами корабель.
І курс тримає впевнено по морю
Під прапором моїм суховантаж;
Я друг країн південних, за Босфором,
І з двох боків стискаючих Ла-Манш.