24 квітня забігав в Паб Братиська в гості до Oryna Hryhorenko . Не зміг відмовити по багатьох причинах.
В першу чергу організаторка дуже багато робить для ЗСУ, бо чудово знає, що таке чоловік у війську .
Я б зміг написав безліч прикладів, але сторінка організаторки події знає більше, аніж я .
Головним посилом в нашій розмові напередодні заходу Читка • Крива Липа 11 • Братиська Паб було те, що потрібно вкотре говорити й нагадувати про актуальне, а ще об'єднувати тусівку митців у дружнє середовище, щоб разом робити більше добрих справ.
Від мене вимагалося прийти й зачитати декілька віршів, а ще розповісти про літературний батл Між наМИ й провести мініверсію "поєдинку".
Між собою силами мірялись організаторка події Terra Orynka та Ярина Федус . Провели 6 раундів та визначили переможця за допомогою геометричних фігур: трикутника та квадрата (Саме такі фігури підіймали вгору слухачі після кожного раунду🔼🟨). Трішки повеселились поміж сумних тем. Бо ж не журбинкою єдиною.
Перед батлом я вирішив взяти ініціативу в свої руки й вкотре розповісти про лоти, які можна було конвертувати в донати.
На заході були книги, картини, іграшки ручної роботи, розмальовані гільзи й ще багато цікавинок, які можна було придбати на згадку про подію. Вхід на захід був символічним донатом у розмірі 70 грн.
Я б навіть назвав це донатом 1 кави.
Хоча в закладі більше купують пиво)
Мені було цікаво відкрити для себе нову локацію, а ще безліч класних людей, які стараються, як можуть, щоб все пекло війни пройшло повз і не зачепило нас із вами. Хоча не все так просто, як у реченні вгорі.
Було атмосферно. Я б навіть сказав РОКово. По-братськи. Можливо й через рок-атмосферу мене й попросили виконати один із віршів на біс. Відчув себе рок-зіркою. Але головне, звісно, не у виступі, словах чи віршах, а в діях.
Вдячний всім, хто був. Було безліч речей, щоб почерпнути для себе. Дякую за запрошення. Честь для мене.
З повагою, Богдан Кухта.
26.04.2024