Не велика різниця
У затінку під корчмою,
П’ють горілку кумів двоє,
По маленьку цмулять чарку,
І комфортно, і не жарко,
Аж тут раптом із-за рогу,
Гроб виносять на дорогу,
А за ним народу сила –
Проводжають до могили.
- Хто це, куме, Ви впізнали?
- Так! Це Федір Шестипалий,
Той, що жив, отам за яром,
Ох і ласий був котяра!
Пив як кінь, курив безбожно,
А жінок мав, другу кожну!
Але, бачиш, дострибався,
Хоч і крепкий, а зламався!..
Лиш хильнули дві чарчини,
Знов юрба за гробом плине,
Знов небіжчик у труні,
- Куме, Ви впізнали, ні?
- То це ж Федора сусід,
Олександр Семидід.
Був він праведний, як ангел,
На обійсті смикав штангу,
Не курив, не пив одвіку,
Чесним знався чоловіком,
І мав все життя жону,
Від весілля лиш одну.
- Тю, це ж треба, отакої!
Все життя прожив з одною!
І не пив, і не курив,
І залізо ворушив,
А різниці, по фіналу,
Лиш на пів години стало!..
Ну ж мо, куме, наливайте,
Час даремно не втрачайте!
ID:
1015753
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Гумористичний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Гумористичні й жартівливі вірші дата надходження: 18.06.2024 12:07:34
© дата внесення змiн: 18.06.2024 12:07:34
автор: Костянтин Вишневський
Вкажіть причину вашої скарги
|