́́Карпатські гори і донецький степ,
Квітучії сади і полонина,
Пташиний заспів і гаїв вертеп –
Це все Святая Україна !
Твій гордий герб – златий тризуб,
Й жовто-блакитним сяйвом на тканині
Зорить твій неповторний стяг –
Це все Святая Україна!
За красний символ має пісню
Народ вкраїнський наш, соборний і єдиний,
Що простягнувся від Кубані до Карпат –
Це все Святая Україна!
А символом краси і чистоти
Ми маємо червоную калину,
Рослину вічної прекрасної весни –
Це все Святая Україна!
Твій шлях важкий і геть тернистий,
Окутана важкою долею твоя стежина.
Та знаєм – шлях наш може бути світлий, чистий,
Бо ти – Святая Україна!
Тобі завжди допомагає Бог,
І навіть в чорную годину
Він простягає руку помочі тобі,
Бо ти – Святая Україна!
Твоя природа – дивовижний рай,
Твій люд – це мудрості твердиня,
Твоя душа – чарівна пісня солов’їв,
А ти – святая, Україно!
Я вірю, що Шевченко і Сковорода
Ще оживуть в серцях мільйонів,
І славна та козацька пісня
Іще загомонить по полю…
Всміхнеться нам Хмельницький із небес, старий Дніпро
Зрадіє, і ще прийде та година,
Коли наш край засяє, мов перлина,
І скажуть всі: «Дивіться, це – Святая Україна!»