Присвята ("Поезію творити - із Всевишнім говорити…")
М. І. Філону
Поезію творити - із Всевишнім говорити,
Писати вірші, ніч не спати,
Хворіти на безумство словом,
І від безумства словом -
Словом і цілити,
Поетичним, чарівничим,
Ним дихати і жити,
Ставати мови будівничим,
І тільки ним єдиним снити.
Поезію творити - з вічним говорити,
Складати перли в діаманти.
Життя коротке, vita brevis,
Мистецтво вічне, longa ars.
Мистецтво вічне - істина антична.
Поезію творити - цією миттю жити,
Миттєвості у вічність карбувати,
Та як колега мій, Філон,
Їх людям дарувати.
26.09. 2009 р.