Вчора, 30 березня, було сорок днів
коли пали перші з Небесної Сотні...
Царство їм Небесне, а Ти,
Народе України, зроби все можливе,
щоб більше таке не повторилось...
........................................................
Воско́ву свічку запалю сьогодні,
Нехай горить... а краплі - янтарями...
Так Україна чистими сльозами
Ще буде довго плакать за синами,
Що в небі нині, як Небесна Сотня.
Важко щось змінювати у рядках, написаних БОЛЕМ, але... як на мене, бурштинами звучало б краще і, все-таки, українською. Вибачте, якщо недоречно.
@NN@ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Янтарь(рос), янтар(укр), бурштин( bernstein-з німецької)- камінь що горить, а ще в цього смоляного камінчика є дуже багато назв, взалежності від того, де його знагодять,- це маленький екскурс в мінералогію.
А вірш - це нагадування і реквієм, і біль, і пересторога. Дякую, що відчули.
р.с. їхня мова вийшла з нашої, а не навпаки, тому я можу використовувати багато церковно-слов'янських слів.