Розкажу я вам вірша
Про кота. Про Тимоша.
Має кіт погану звичу -
Спить весь день собі в запічку.
На мишей він нуль уваги -
Не для нього ці розваги!
Щойно вечір настає,
Наш Пан Коцький устає,
Потягається, воркоче.
Мабуть котик їсти хоче?
Тут йому нема відмови -
Їж, Тимко і будь здоровий!
Перед ним - його обід.
Кіт оближеться, як слід,
Попоїсть і вже по тому
Чимчикує геть із дому.
Де він ходить, з ким гуляє,
Киця нас не звідомляє.
Зате лащитися вміє,
Мову нашу розуміє.
Він господар в цьому домі -
Знають всі його знайомі:
І курчата, і качата,
І проворні індичата.
Всі вітають радо кицю -
Шанобливо, як годиться...
Ось тому я й склав вірша
Про кота. Про Тимоша.