Більшість із нас
Тут перший раз,
Так от який ти, наш Донбас!
Тут терикони як на долоні,
Азовське море і штольні, штольні…
Де видають вугілля «на гора»,
Де кожен спуск у шахту як останній,
Де рід шахтарський зараз вимира,
Чи гине у єфремовських копальнях…
Такий от у нас Донбас….
Троянди у Донецьку відцвіли,
Їх замінив російський триколор,
Та колорадські стрічки у братви
Й працівників державних установ.
Тут зброю роздають в усіх кутках,
Доплачують за вбитих патріотів,
Позвали «руський мір», а він їм страх
І смерть приніс, всім хто живе на Сході!
Такий от був у нас Донбас…
Донбас це Україна,
Її східна частина,
І путлєр тут нам не указ!
Кому росія-мати – поможемо зібрати
Валізи і валіть від нас!
Всю комуняцьку погань і всіх регіоналів
У три шия прогонять шахтарі,
Не треба їм удома пропутінських васалів,
Що горе принесли оцій землі!
Такий тапер у нас Донбас…
Закінчимо АТО,
Коли – не зна ніхто,
Та відбудуєм наш Донбас,
А хтось із визволителів
Одружиться на вчительці
І сина поведе там в перший клас…
Та гіркота утрати десятків побратимів
Бува кольне у груди і сльози набіжать,
«Чого ти плачеш, батьку?»,- спита його дитина
Та ні, це просто вітер… Іди синочку спать…
04.09.2014