Хвіртка скрипнула...Дощ...
Я йому налила в чашку борщ.
Щоб ще додати до того борщу,
Щоб його напився досхочу?
Парасолька упала, то - знак.
Хтось її повісив абия́к.
Заіража́віла ніжка у цвяха.
От невдаха той цвях, ой невдаха.
Грушка скрипнула...Грім...
Скільки зойку і страху в нім.
Може ще хтось загляне в глек?
Принесло у гніздечко лелек.
Прив'язались вони до стовпа,
Чи не долю принесли, бува?
Може п'янко запахло борщем?
У душі тільки смуток і щем...