Зима одягнула новенький кожух
і падає з неба білесенький пух.
Засипало снігом дороги. Будинки
стоять біленькі, як в казках картинки.
Наш котик маленький ловить сніжинки,
які прилипають на хвостик і спинку.
Д-ивується котик, - холодний цей пух,
замерзли від нього лапки й кожух.
І - кішка старенька лягла на поріг,
не сподобався кішці лапатий сніг.
Нічого тут цікавого - холодна зима,
тепленького сонечка зовсім нема.
Вилізла курка цікава. Подвір’ям іде.
Т -равички й зерняток не видно ніде.
Холодно в лапи, ще й сніг на дзьобі -
мені, каже, зима - не до в по до би.
Я -к весело діти у сніжки гуляють:
ліплять фортеці, з гірки з’їжджають.
Тут лижі й санчата, ще й ковзани,
зимою в нагоді будуть дітям вони.
М -алеча сміється, малеча радіє -
хто ще зимою веселитися вміє?