Не будь війною у мені
Бажань з можливостей кордоном.
Сердечний світ мій безборонний.
З картону мури кам’яні –
Не будь війною у мені.
Не будь в мені дощем в мороз:
Січе колючий, ожеледить.
Без швидкісних душа обмежень
Не бачить ковзкості загроз –
Не будь в мені дощем в мороз.
Не будь в мені печаллю зір –
Най стане блиск звучанням ночі.
Тепла почути співи хочу
Знемогам всім наперекір –
Не будь в мені печаллю зір.
Прямої права не ламай.
Криві шляхи шукають втечу.
Хвилясті піки недоречні.
Штормить в різниці коливань –
Прямої права не ламай.
Шукаєш слабкість у броні –
Наосліп сиплеш гострі стріли.
Я ж безборонна – в цьому й сила.
Тримає щит душі теплінь.
Не будь війною у мені...