Щось ти куме невеселий,
Чарки не бажаєш!
Чи що тобі заважає?
Настрою не маєш.
А мо дома негаразди,
Жінка чи свекруха?
Або діти виростають -
Вже ніхто й не слуха.
Мо начальство іздуріло,
Не дає й дихнути -
Так робота надоїла,
Гірше ніж отрута.
Або чимось занедужав?
То йди до лікарні,
Може дохтур й допоможе,
Як таблетки гарні.
Ще й погодні катаклізми:
Літня спека, лютая зима,
Вітер, дощ, тумани виснуть -
А тому і настою катма.
Не бери все те до серця,
Ми ж статечні люди....
Все приходить та проходить -
Якось завжди буде...
6/1/2019