Всі люди наче подуріли:
Враз смерті почали боятися,
Пов'язки на носи наділи,
Щоб від зарази відцуратися.
Китайський вірус нас лякає,
Весь світ хворіти починає;
Про нього лиш повідомляють,
А що воно так і не знають.
Не те ляка, що помирають -
Що лікарі тут не допомагають:
Середньовіччя ніби повертається,
Чума або холера починається.
Ще й паніка з безсилля виникє,
Хоч небагато люду помирає:
На трасах більше залишається,
Та зрозуміло, як там відбувається.
Колись цей вірус якось переможуть,
Але нові напасті тут з'явитись можуть;
В Китаї недарма ж те виникає,
Населення де стрімко так зростає.
Як видно, то природа так пручається
Китайцям, що повсюди розповзаються.
І всякому почне перешкоджати,
Якщо хтось буде швидко приростати...
(з російської) 9/2/2020