Маленька модель дивної країни,
Новий день, тиша, ранок і кава,
Вмикає на плазмі чесніші новини,
Й на працю збирається їхати Клава,
Працює вона в державній структурі,
Маленька зарплата, машина від тата,
Звичайна робота у райпрокуратурі,
Але побалакують, що досить багата,
Сьогодні до неї приносять всі справи,
В конверті на чіпси від одного депутата,
Ну ви зрозуміли, куди дітись Клаві,
Та ще б на Балі у січні злітати,
Тут все зрозуміло, усе по закону,
Посадить Клавуся "когось" на три роки,
Таким от Клавусям немає перепону,
Але не кінець це історії грошей,
Наступного дня в одному з універів,
Здавала за сина екзамен в конверті,
І звісно не вперше заходить в ті двері,
Бо син трішки збився в життя круговерті,
А Кум у Клавусі глава військомату,
Чесна людина, так мовлять багато,
Білетика білого дістала по блату,
Не може ж служити дружок депутата,
А батько у нього відмінний професор,
Трима поліклініку під чесності пресом,
Тож чесним трудом на хліб заробляє,
І сину щотижня на голд відправляє,
Так можна до ночі писати, та досить,
Ви й самі це знаєте, але усі мовчки,
Таких от структур у країні достатньо,
Щоб кожен міг совісті трішки продати,
На благо родини, благо сьогодні,
Без думки про вище і кару господню,
І нам не судити ні інших, ні себе,
Ми просто по Маслоу втішаєм потреби,
А зараз ми трішки у думки тих вищих,
Заліземо,щоб зрозуміти їх ближче,
Хоча нам таких подарунків немає,
І з того ж всі тіста, і всі ми це знаєм,
О так милий світ весь купують за гроші,
А люди прості еволюції воші,
Постійно щось просять, неучі кляті,
Не треба їм книг заповітних читати,
Нехай вже зі школи виходять рабами,
Бо вчитись бажання уже відібрало,
З розумними масами важко справлятись,
Тож всі по роботах, і не бастувати,
От тільки війна настигне країну,
Усі, кого вчора так мовчки гнобили,
За праведну думку й за вічні ідеї,
Загнуть як завше, й кінець цій проблемі,
Щоб жити нам краще не треба дебатів,
Не треба політиків в телеках клятих,
Не треба ні критики, ні депутатів,
А треба лиш в правді всім жити почати.
ID:
883904
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Політичний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Громадянська (патріотична) лірика дата надходження: 25.07.2020 11:34:44
© дата внесення змiн: 25.07.2020 11:34:44
автор: Дмитро Лісаєв
Вкажіть причину вашої скарги
|